COACHiNGE

  • loopbaanzelfsturing en planning
  • opleidingssupervisie
  • intervisie
  • levens- en verwerkingsvragen

 

 

Wat wil en kan ik bieden

Doen wat je het liefste doet, is goed zijn in wat je tot stand brengt.
Tot de kern van de vraag komen om een uniek en eerlijke antwoord te vinden is belangrijk. In mijn praktijk komen mensen die niet langer om een vraagstelling heen willen lopen, pro actief een (loopbaan)stap willen zetten, een ontwikkeling door willen maken. In de bijeenkomsten onderzoeken we samen zorgvuldig en eerlijk wat daarvoor nodig is.

Wat wil je beleven, leren of bijstellen. Hoe stel je die persoonlijke wensen en behoeften vast?

Welke werkomgeving ondersteunt jouw talenten? Wat mag nu aan bod komen?

Hoe speel je bewust in op onzekerheid met goed opgezette acties als netwerken en solliciteren.

Hoe leer je reflecteren op je werkwijze om in een beroepshouding te groeien?

Wat zit je in de weg en hoe maak je kwalitatieve keuzes om in balans te komen?

Wat ben je kwijtgeraakt en wil je weer terug door te verwerken?

Mijn inzet en ervaring is gericht op het scherp, helder en tastbaar helpen krijgen van wat nu aan de orde is. Ik bied ondersteuning en stimulans om los te gelaten en lef te ervaren om in het zelfgekozen plan te stappen.

Terugkerende feedback is: ’ik heb energie van dit gesprek gekregen’, ‘zo heb ik het nog niet eerder bekeken’, ‘ik ga ermee aan de slag‘, ‘ ik heb weer eens om mezelf gelachen‘, ‘nu begrijp ik waarom ik daar beter op mijn plaats zal zijn‘.

Het is energierijk als mensen voor zichzelf en in hun omgeving mogen zijn wie ze zijn en daar verantwoordelijkheid voor willen dragen.

 

 

Creatief loopbaantraject:

Voor mensen die hun vragen bij voorkeur creatief onderzoeken bied ik een traject aan waarin tekenen en schilderen centraal staan in het vinden van antwoorden. Beelden kunnen verrassend naar een kern leiden en krachtig blijven hangen.

Mijn ruime expertise als beeldend kunstenaar stel ik graag ter beschikking.

Werkwijze

De basis is het persoonlijk gesprek. De chemie daarvan is onvervangbaar en vervlecht opdrachten, doe-het-zelf testen en zelfhulpboeken.

Mijn kortdurende trajecten bestaan uit 3 of 4 gesprekken. De sessies duren 1,5 uur.

Soms voegt een gerichte opdracht toe. Ik doe dat in overleg, met een onderbouwing. Denk bij voorbeeld aan een biografie schrijven of doelgerichte research plegen.

Het 4e gesprek wordt ook wel gebruikt om na verloop van tijd terug te koppelen.

Alle trajecten beginnen met een gratis kennismaking om een eerste verkenning van de vraagstelling en een voorstel voor een aanpak te kunnen doen. Daarna stuur ik een offerte en na akkoord vindt het eerste gesprek plaats.

De bijeenkomsten zijn op locatie of in Weesp of de gemeente Zaltbommel. Het is mijn ervaring dat het zinvol is om juist buiten de eigen (werk)sfeer af te spreken.

Resultaat

Een onderzochte en realistisch beantwoorde vraagstelling om gemaakte keuzes uit te voeren. Daarbij zijn talenten en aandachtspunten in kaart gebracht.

Je hebt er energie voor gekregen en je voelt verantwoordelijkheid  om zaken op te pakken en ook af te maken.

© 2019 inge van der wal

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram