Ik heet inge van der Wal en ben beeldbouwer van narratieve composities. Een uitnodiging doen aan de onderzoekende beschouwer. Elk werk vormt een, soms hermetische, verhaallijn die naar je toe kan komen: inclusie.

Mijn 3D verhaal begon toen ik de weggegooide gelaste steunen voor grote werken bekeek en de vonken van de slijptol en de lassen zag spatten. Die energie met de kern samenbrengen houdt me sindsdien bezig. Het past voor mij naadloos bij de toon van mijn gedichten en korte verhalen en het coachen in de kern. Confrontatie en ontroering, het oplichten van een schaduw, het binnenste naar buiten brengen.

Ik wil bijdragen aan de wereld door in te zoomen op wat ertoe doet als de franje gesmolten is, wat niet hetzelfde is als eenvoud.

Tegenwicht bieden aan eenvormigheid en uitsluiting is een belangrijke drijfveer. Eerlijk laten zien wat je doet, niet verbloemen, een waarheid bouwen die fantasie op gang brengt.

Eclectisch samenvoegen in een groter geheel en opnieuw weer tijdelijk waarde geven: 'Delfies', ontfutselt aan het gegeven dat niets blijft. Wat komt was anders altijd hier.

Mijn objecten opgebouwd uit staal, textiel, hout en kunstharsen, verdragen en bevechten elkaar en eisen, hoe klein ook, ruimte en autonomie op. Entiteiten. Harde en fragiele materialen schuren schijnbaar wankelend tegen elkaar, steunen en versterken elkaar.

In 2015 ben ik met lof en hoogste scores afgestudeerd en ga ik voor diversiteit rondom staal, unica's. In 2018 komen daar mijn fotocollage's bij.

Dertig jaar geleden begon ik met schilderen op papier en doek. Jaren hakte ik beelden uit steen en maakte zeefdrukken in kleine oplagen, soms voorzien van eigen poëzie. Van zelfgeschreven korte verhalen heb ik kunstzinnige boekjes vervaardigd.

Mijn kunst heeft mijn kijken aangescherpt. Het beeldende integreer ik in mijn coachpraktijk voor loopbaanzelfsturing en opleidingssupervisie: COACHiNGE

© 2019 inge van der wal

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram